Головна  →  Новини  →  11 липня 2016

Новації комунальної корпорації «Київавтодор»: дорожники влаштовують з червоно - білої бруківки нову дорожню розмітку, аналога якої на сьогодні просто не існує

Новації комунальної корпорації «Київавтодор»: дорожники влаштовують з червоно - білої бруківки нову дорожню розмітку, аналога якої на сьогодні просто не існує

Комунальна корпорація «Київавтодор» продовжує впровадження інноваційних технологій у своїй роботі. Вже декілька днів на вул. Богдана Хмельницького (в районі посольства Німеччини) тривають роботи з влаштування кольорової бруківки у вигляді розмітки 1.14.3 «Пішохідний перехід» червоно-білого кольору.

Зазначимо, що нанесення розмітки на таких покриттях як бруківка є загальною проблемою і на сьогодні не є вирішеною у більшості країн Європи, де центральні історичні частини міст вимощені аналогічними матеріалами. Причина - слаба адгезія фарбових матеріалів та каміння. Як наслідок, горизонтальна розмітка, яка нанесена за допомогою спеціальних фарб та пластиків, дуже швидко зношується під впливом коліс автомобілів, що проїжджають. Страждають від цього, на жаль, всі учасники дорожнього руху.

Саме тому комунальна корпорація «Київавтодор» вирішила кардинально по-новому підійти до вирішення питання забезпечення безпеки руху на пішохідних переходах, влаштувавши дорожню розмітку з червоно - білої бруківки, виготовленої з бетону підвищеної міцності товщиною 12 см. Також при нанесенні спеціальних фарб були використані склокульки. Завдяки спеціальним технологіям на покритті плитки забезпечено шорсткість, яка відповідає вимогам стандартів з безпеки руху. Гарантія на плитку складає не менше ніж 10 років.

Особливо хотіли би зазначити, що на закупівлю бруківки не були витрачені бюджетні кошти, адже матеріали для експерименту були люб’язно надані одним з виробників бетону у столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку