Головна  →  Новини  →  23 січня 2017

Комунальна корпорація «Київавтодор» інформує

Комунальна корпорація «Київавтодор» інформує

19 січня на сайті інтернет-порталу «Обозреватель» був надрукований матеріал «Оцените качество работы: в Киеве асфальт сошел через неделю после ремонта».

В матеріалі йдеться про незадовільний стан дорожнього покриття вул. Автозаводської та площі Тараса Шевченка, на яких начебто після нещодавно проведених ремонтних робіт утворилися ями. Фото, які супроводжують матеріал, також начебто підтверджують неякісне виконання робіт.
Проте, ми вважаємо, щоб робити певні висновки щодо якості виконання ремонтних робіт на вул. Автозаводській, площі Тараса Шевченка та інших, необхідно бути об’єктивними.

У 2016 році КП «ШЕУ Оболонського району» корпорації «Київавтодор» дійсно проводило ремонт дорожнього покриття на пл. Тараса Шевченка та вул. Автозаводській.

Щодо пл. Тараса Шевченка. Поточним (середнім) ремонтом було оновлено в’їзд в столицю зі сторони Нових Петрівців та транспортну кругову розв’язку на вищезазначеній площі. Вибір ділянки виконання ремонтних робіт був обумовлений інтенсивністю руху транспорту по цій розв’язці: на даній ділянці курсує 4 тролейбусні маршрути, 2 автобусних, 3 лінії трамваю тощо. Площа ремонтних робіт склала 6195 кв. м. Крім того, з метою підвищення безпеки дорожнього руху, для кращої видимості його геометричних параметрів були встановлені світлоповертальні елементи.

Щодо якості виконаних робіт: на сьогодні жодних пошкоджень асфальтобетонного покриття на цій розв’язці немає, усі кияни можуть переконатися в цьому на власні очі. Додаємо також відповідні фото, зроблені напередодні.

Стосовно вул. Автозаводської. Упродовж 17 років, з моменту будівництва та введення вулиці в експлуатацію у 1999 році, на вул. Автозаводській не проводився капітальний ремонт. У 2016 році на вул. Автозаводській був проведений лише поточний (дрібний) ремонт площею 584 кв. м, при цьому площа всієї вул. Автозаводської складає 55600 кв. м. Зрозуміло, що за таких обставин є ділянки вулиці, які потребують ремонту.

На жаль, на сьогодні з об’єктивних причин 89,9 % дорожнього покриття всієї вулично-дорожньої мережі столиці потребує відновлення. За найбільшим бажанням це не можливо здійснити за один-два роки і таким чином «нагнати» те, що не робилося десятиріччями.

Проте, комунальна корпорація «Київавтодор» докладає максимум зусиль для приведення проблемних ділянок вулично-дорожньої мережі до задовільного стану. Так, наразі шляхово-експлуатаційні підприємства, кожну сприятливу для ремонтних робіт годину, використовують для ліквідації аварійних руйнувань.

Нагадаємо, що у 2016 році капітальним чи поточним (середнім) ремонтом було відремонтовано 200 км вулично-дорожньої мережі столиці. Серед них: просп. Перемоги, просп. Академіка Глушкова, Броварський проспект, просп. Петра Григоренка, бульв. Тараса Шевченка, вул. Мельникова, вул. Стрілецька, вул. Вадима Гетьмана, вул. Саперно-Слобідська, вул. Старонаводницька, вул. Ярославів Вал, вул. Бастіонна, Золотоворітський проїзд, пл. Великої Вітчизняної війни, Дніпровський проїзд та багато інших. 
Проблем на відремонтованих вулицях немає, як і на тих, що капітально відремонтовані у 2014 – 2015 роках.

Навіть на тих вулицях, які поки що мають тільки нижній шар асфальтобетонного покриття та перебувають ще в стадії ремонту, проблеми відсутні. Як приклад, вул. Васильківська, вул. Механізаторів, вул. Григорія Сковороди, вул. Міжнародна.

Комунальна корпорація «Київавтодор» вдячна всім киянам за небайдужість, розуміння та конструктивну критику і намагатиметься своєю роботою переконати у прагненні перетворити дороги столиці у якісні, безпечні та комфортні.

Перейти до спискуВерсiя для друку