Головна  →  Новини  →  4 лютого 2017

Упродовж останніх 24 годин погода «подарувала» киянам льодяний дощ, який миттєво перетворював дороги та вулиці столиці на ковзанку, дощ, дощ зі снігом та вранці суботи – сніг, який лише упродовж 30 хвилин в деяких районах Києва досяг висоти 5 см

Упродовж останніх 24 годин погода «подарувала» киянам льодяний дощ, який миттєво перетворював дороги та вулиці столиці на ковзанку, дощ, дощ зі снігом та вранці суботи – сніг, який лише упродовж 30 хвилин в деяких районах Києва досяг висоти 5 см

Зрозуміло, що такі погодні умови вимагали від дорожників постійної цілодобової роботи із залученням як спеціальної техніки, так і бригад з ручного прибирання.

Так, упродовж вечора п’ятниці та в ніч на суботу 253 од. спецтехніки підприємств комунальної корпорації «Київавтодор» та 38 бригад з ручного прибирання безперервно проводили очищення та обробку вулично-дорожньої мережі, щоб не допустити її обледеніння і таким чином забезпечити безпечний рух автотранспорту та пересування пішоходів містом.

У зв’язку з край складними погодними умовами лише протягом однієї доби автодорівці використали 1376 т солі та 1662,5 т піщано-соляної суміші, адже чисельні ділянки доріг та вулиць столиці доводилося обробляти протиожеледними матеріалами по 5-7 разів.

А вже о 5.00 год. ранку Київ накрив новий короткочасний, але потужний снігопад. В деяких районах міста, як, наприклад, в Подільському та Оболонському, лише упродовж 30 хвилин висота снігового покриву досягла 5 см.

Слідкуючи уважно за прогнозом погоди, спецтехніка підприємств комунальної корпорації «Київавтодор» була завчасно, ще до початку снігопаду, розміщена на вихідних позиціях, і як тільки він розпочався, дорожники приступили до очищення доріг та вулиць столиці від снігу.

Зазначимо, що особливу увагу було приділено тротуарам. Їхнє очищення проводилося як механізованим, так і ручним способом. Крім того, враховуючи прогноз погоди, корпорація «Київавтодор» збільшила кількість дорожніх працівників, які були залучені до прибирання зупинок громадського транспорту, тротуарів, підходів до наземних та підземних пішохідних переходів.

Наразі ситуація у місті нормалізувалася, опадів найближчими годинами не очікується. Проте, дорожники продовжують повний комплекс робіт з зимового утримання, зокрема, продовжуються роботи з очищення від снігу другорядних вулиць, триває повторне очищення зупинок громадського транспорту, бригади гідротехнічних споруд проводять очищення зливоприймачів та оглядових колодязів, механізатори перевіряють стан великогабаритної снігоприбиральної техніки, яка працювала упродовж ночі.

Більше подробиць в фотоальбомі.

Перейти до спискуВерсiя для друку