Головна  →  Новини  →  16 лютого 2017

Після розчищення доріг від наслідків снігопадів та припинення лютих морозів, дорожники продовжили роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття на вулицях і дорогах міста

Після розчищення доріг від наслідків снігопадів та припинення лютих морозів, дорожники продовжили роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття на вулицях і дорогах міста

В холодний період року роботи з ліквідації аварійно-небезпечної ямковості асфальтобетонного покриття виконуються у тому числі з використанням литого асфальту. Литі асфальтобетоні суміші мають ряд своїх переваг. Вони не вимагають ущільнення після укладання та характеризуються відносно високою деформативною стійкістю. Саме тому цей матеріал можливо застосовувати при високій вологості та низьких температурах навколишнього середовища. Температура матеріалу в робочому стані у середньому становить 180 градусів. Лита асфальтобетонна суміш являє собою чорну пластичну масу, яка має високі адгезійні властивості, що дуже важливо при несприятливих погодних умовах.

У середу роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття проводились на просп. Соборності, вул. Новокостянтинівській, вул. Олени Теліги, Набережному шосе, вул. Олександра Архипенка, Кільцевій дорозі, просп. Генерала Ватутіна, Броварському просп., на з’їзді з просп. Науки на вул. Саперно-Слобідську, мосту Метро та інших ділянках вулично-дорожньої мережі. Сьогодні роботи продовжуються.

Треба зазначити, що існують випадки, коли дорожники змушені виконувати роботи з ліквідації аварійно-небезпечної ямковості і при несприятливих погодних умовах, як сніг або дощ. Такі роботи завжди мають вимушений характер та обумовлені терміновою необхідністю ліквідації руйнувань, які становлять загрозу безпеці руху транспорту. У таких випадках можливе застосування матеріалу від розбирання старого асфальтобетонного покриття (асфальтобетонної крихти) з подальшим відновленням у сприятливий період року традиційними матеріалами та технологіями.

Більше подробиць в фотоальбомі.

Перейти до спискуВерсiя для друку