Головна  →  Новини  →  6 березня 2017

Минулий рік для комунальної корпорації «Київавтодор» був дуже насиченим у плані втілення власних інновацій у сфері підвищення безпеки дорожнього руху

Минулий рік для комунальної корпорації «Київавтодор» був дуже насиченим у плані втілення власних інновацій у сфері підвищення безпеки дорожнього руху

Однією з таких інновацій було влаштування пішохідних переходів з кольорової бруківки червоно-білого кольору. До такої ідеї дорожників наштовхнули фізичні характеристики бруківки, оскільки на ній погано тримається фарба або пластик, і, як наслідок, дорожня розмітка пішохідного переходу швидко зношується.

Щоб забезпечити безпеку пішоходів під час перетину проїжджої частини, автодорівці влаштували «зебру» з червоно-білої бруківки, виготовленої із бетону підвищеної міцності товщиною 12 см. Завдяки спеціальним технологіям на покритті забезпечено шорсткість, яка відповідає вимогам стандартів з безпеки руху.

Упродовж року багато скептиків та різного роду «експертів» повідомляли, що переходи такого типу тільки зіпсують цілісність дорожнього покриття та не витримають навіть одну зиму. Час та цьогорічна зима зі значними снігопадами і частими зниженнями температури до – 20 С розставили все на свої місця.

На сьогоднішній день запроваджені інновації і надалі забезпечують безпечні умови перетину проїжджої частини пішоходами у місцях, де вони влаштовані.

Особливою гордістю для комунальної корпорації «Київавтодор» являється те, що влаштування пішохідних переходів з кольорової бруківки – запатентований власний винахід корпорації, котрий знайшов своє практичне застосування.

Беручи до уваги такий позитивний досвід, у поточному році комунальна корпорація «Київавтодор» обов’язково продовжить впровадження аналогічних переходів на вулично-дорожній мережі столиці, де дорожнє покриття виконано з бруківки.

Перейти до спискуВерсiя для друку