Головна  →  Новини  →  13 квітня 2017

Комунальна корпорація «Київавтодор» інформує за результатами роботи комісії з перевірки фактів можливих зловживань у КП «ШЕУ Солом’янського району»

Комунальна корпорація «Київавтодор» інформує за результатами роботи комісії з перевірки фактів можливих зловживань у КП «ШЕУ Солом’янського району»

Комісією фахівців корпорації у період з 21 березня по 07 квітня 2017 року було проведено службову перевірку комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району» щодо фактів порушень фінансово-економічної дисципліни та наявності ознак корупційних дій у роботі посадових осіб КП «ШЕУ Солом’янського району».

Членами комісії перевірено роботу підприємства за напрямками «здійснення держаних закупівель», «оприбуткування та списання паливно-мастильних матеріалів», «дотримання законодавства про працю» тощо.

В ході перевірок комісією дійсно були встановлені факти неправомірного трактування та застосування діючих норм та Законів України, зокрема, часткового намагання уникнення процедур конкурсних торгів з боку керівництва КП «ШЕУ Солом’янського району» під час здійснення держаних закупівель та факти укладання договорів без застосування «Системи електронних закупівель» у період з 01.01.2016 по 01.10.2016 на суму 3871,43 тис. грн.

Крім того, викликає великий сумнів правдивість документально зафіксованої кількості договірних робіт, виконаних підприємством упродовж червня – серпня 2016 року.

Серед інших виявлених порушень - встановлення фактів отримання дизельного палива без оформлення будь-яких документів.

Також комісією були встановлені факти невідповідності норм колективного договору КП «ШЕУ Солом’янського району» діючим нормам «Кодексу законів про працю України», а також відсутності чітких критеріїв преміювання на підприємстві.

З метою виправлення негативної ситуації в організації діяльності КП «ШЕУ Солом’янського району» та недопущення у майбутньому випадків порушення законодавства комісією вказано на необхідність вжиття невідкладних заходів щодо усунення порушень, встановлених в аудиторському звіті Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київської міської державної адміністрації, та за результатами аналізу допущених порушень - притягнення до відповідальності винних осіб.

Також, враховуючи порушення, виявлені під час службової перевірки, та той факт, що вказані порушення зумовлені передусім бездіяльністю та неналежним виконанням начальником КП «ШЕУ Солом’янського району» Борсуком В.О. покладених на нього обов’язків, у тому числі в частині організації діяльності підприємства, дотриманням вимог чинного законодавства під час виконання виробничих завдань тощо, КК «Київавтодор» направлено лист-клопотання до Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації із пропозицією застосування до Борсука В.О. заходів дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення з посади та розірвання з ним контракту в порядку, встановленому чинним законодавством України.

Перейти до спискуВерсiя для друку