КМДА Київська міська державна адміністрація


19 червня 2017

Комунальна корпорація «Київавтодор» повідомляє

Комунальна корпорація «Київавтодор» повідомляє

На багаточисельні звернення мешканців столиці щодо неналежного стану вул. Єлизавети Чавдар, вул. Урлівської (від вул. Анни Ахматової до вул. Здолбунівської), вул. Михайла Драгоманова (від вул. Анни Ахматової до вул. Здолбунівської), вул. Миколи Хвильового та дороги від вул. Єлизавети Чавдар у напрямку вул. Колекторної комунальна корпорація «Київавтодор» повідомляє.

Будівництво вул. Єлизавети Чавдар передбачено планом детального планування території (ДПТ) житлових масивів №№ 2, 3, 4 та 6 мікрорайону «Осокорки» і їх будівництво згідно законодавства повинно здійснюватись забудовниками житлових масивів.

Стосовно дороги від вул. Єлизавети Чавдар у напрямку вул. Колекторної повідомляємо, що її будівництво виконувалось на замовлення КП «Позняки-Інвест» у 2011 році. Після влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття роботи по незрозумілій причині було припинено.

Аналогічні ситуації, коли забудовник не виконує взяті на себе зобов’язання, не поодинокі. Зокрема в Дарницькому районі це вул. Урлівська (від вул. Анни Ахматової до вул. Здолбунівської), вул. Драгоманова (від вул. Анни Ахматової до вул. Здолбунівської), вул. Миколи Хвильового.

На сьогоднішній день вищезазначені дороги недобудовані і на баланс міста не передані.

Корпорація «Київавтодор» позбавлена можливостей впливу на забудовників щодо виконання ними затверджених проектних рішень, технічних умов тощо, особливо після видачі їм сертифікатів про готовність об’єктів до експлуатації без урахування недобудованих об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, які були передбачені законодавством і проектною документацією.

Більше подробиць в фотоальбомі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.