КМДА Київська міська державна адміністрація


19 вересня 2017

На вулиці Прирічній, 37 нанесено дорожню розмітку з використанням інноваційного матеріалу

На вулиці Прирічній, 37 нанесено дорожню розмітку з використанням інноваційного матеріалу

Комунальна корпорація «Київавтодор» постійно шукає можливості використання найсучасніших матеріалів, удосконалення технологій виконання робіт та покращення їх якості.

Так, упродовж останніх двох років у столиці значно збільшено обсяги розмітки, виконаної пластиком. Разом з тим, для нанесення горизонтальної дорожньої розмітки в Європі використовується також полімерна стрічка. Цей матеріал досить вартісний, однак має хороші експлуатаційні властивості: високу зносостійкість, функціональну довговічність, високий коефіцієнт зчеплення, збереження коефіцієнта світлоповертання упродовж всього терміну експлуатації, підвищену міцність тощо.

З метою вивчення властивостей полімерної стрічки як матеріалу для нанесення горизонтальної дорожньої розмітки в реальних умовах Києва, на вулиці Прирічні, 37, у якості експерименту, за допомогою цього матеріалу нанесено розмітку, що позначає нерегульований пішохідний перехід.

Фахівці технічного нагляду комунальної корпорації «Київавтодор» спостерігатимуть за експлуатацією полімерної стрічки в реальних умовах, після чого буде прийнято рішення щодо доцільності її широкого застосування.

Зазначимо, що роботи з нанесення розмітки пішохідного переходу на вул. Прирічній, 37 було виконано за власний рахунок виробником плівки – ТОВ «3М Україна».

Більше подробиць в фотоальбомі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.