Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2017

На вул. Олександра Архипенка у Оболонському районі влаштовано перший у столиці новітній острівець безпеки

На вул. Олександра Архипенка у Оболонському районі влаштовано перший у столиці новітній острівець безпеки

Комунальною корпорацією «Київавтодор» впроваджуються можливі заходи щодо підвищення безпеки руху пішоходів по вулично-дорожній мережі міста Києва, оскільки у дорожньо-транспортних пригодах за участю пішоходів завжди є потерпілі з травмами різного ступеню тяжкості.

Попередньо вже було виконано ряд таких заходів, зокрема активізовано нанесення у аварійно-небезпечних місцях дорожньої розмітки червоно-білих пішохідних переходів, влаштування переходів з ФЕМів червоно-білого кольору на покритті з бруківки та впровадження підвищених пішохідних переходів.

Разом з тим, з метою продовження цієї роботи фахівцями комунальної корпорації «Київавтодор» розпочато встановлення на вулично-дорожній мережі модульних підвищених острівців безпеки з використанням гумових елементів.

До впровадження такого засобу організації дорожнього руху працівники комунальної корпорації «Київавтодор» підійшли комплексно:
- з метою забезпечення безпечних умов перетину проїзної частини нанесено дорожню розмітку 1.14.3 з використанням пластику, котрий має підвищені зносостійкі властивості в порівнянні з фарбою;
- по периметру острівця встановлено додаткові світлоповертальні елементи;
- з обох боків переходу встановлено двосторонні дорожні знаки 5.35.1(2) з флуоресцентною окантовкою;
- також вказаний пішохідний перехід обладнано тактильною плиткою для орієнтування осіб з вадами зору.

Слід зазначити, що основною перевагою модульної конструкції острівця являється можливість його демонтажу і повторного встановлення (наприклад для виконання ремонту дорожнього покриття або внесення змін в організацію дорожнього руху).

Комунальна корпорація «Київавтодор» у наступному році планує масштабне впровадження модульних підвищених острівців безпеки на вулично-дорожній мережі нашого міста.

Більше подробиць в фотоальбомі.

Перейти до спискуВерсiя для друку