Головна  →  Новини  →  8 грудня 2017

Віталій Кличко: "Ми виконали своє амбітне завдання і відремонтували у Києві рекордні 302 км доріг"

Ми виконали амбітне завдання і цього року відремонтували у Києві рекордні 302 км доріг та проїздів. І наступного року темпів зменшувати не будемо. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі ТРК “Київ”.

“Цього року Київ – лідер серед українських міст за темпами і обсягами ремонту доріг. Кияни це побачили. Ми робили все, щоби поінформувати мешканців міста, де відбуваються ремонти і як краще об’їхати ці ділянки, - сказав Кличко. - Цього року ми виділили набагато більш коштів на ремонт і поставили собі дуже амбітне завдання - відремонтувати 300 км доріг. У кінці дорожньо-будівельного сезону я поставив питання керівництву департаменту транспорту та “Київавтодору” щодо виконаних робіт і можу сказати, що цього року було зроблено майже 302 км доріг - це як ключові магістралі, так і міжквартальні проїзди”, - зазначив Віталій Кличко.

Мер відзначив, що протягом 2017 року були, зокрема, відремонтовані в рамках реконструкції та капітального ремонту 25 об’єктів, де не тільки поклали новий асфальт, а й встановили нове освітлення, огорожі і облаштували нові тротуари.

Кличко відзначив, що міська влада також визначила важливим ремонт міжквартальних проїздів, адже біля багатьох будинків у столиці асфальт не перекладали 20-30 років. “Цього року ми відремонтували понад 280 внутрішньоквартальних проїздів та прибудинкових територій – на це виділили майже 137 млн.грн”, - відзначив Київський міський голова.

Також мер відзначив, що у Києві облаштовують інноваційні пішохідні переходи для безпечного перетину проїзної частини пішоходами (з них 14 переходів на бруківці з червоно-білих ФЕМів та 57 підвищених пішохідних переходів). Крім того, активно продовжується програма нанесення розмітки нерегульованих пішохідних переходів черво-білим пластиком, яких у столиці вже понад 200.
“Незважаючи на складну ситуацію з бюджетом і той факт, що у Києва забирають 60% ПДФО, ми знаходимо кошти, щоби ремонтувати дороги і приводити столичні вулиці до європейських стандартів. Наступного року ми ні в якому разі не будемо зменшувати обсягів робіт. І через 3-4 роки Київ кардинально зміниться – ключові дороги і вулиці повинні відповідати європейським стандартам!” – наголосив Віталій Кличко.

Вже навесні, відзначив мер, за сприятливих погодних умов, будуть активно продовжені роботи на перехідних об’єктах (вулицях Олени Теліги, Сім'ї Кульженків (колишня Петра Дегтяренка), Алма-Атинській зі шляхопроводом через трамвайні колії, Вифлеємській, Володимирській, Набережному шосе, 2-х потужних транспортних розв’язках - на перетині просп. Комарова та бульв. Вацлава Гавела). Крім того, у 2018 році планується капітальний ремонт бульвару Вернадського, проспектів Тичини, Бандери та Палладіна, Дарницької площі, вулиць Академіка Туполєва, Заболотного, Довженка, Федорова, мосту Метро через Русанівську протоку та багатьох інших об’єктів.

Більше подробиць дивіться в відео за посиланням: https://www.facebook.com/merkieva/videos/2105698739441062/

За інформацією: http://kiev.klichko.org/news/?id=2792

Перейти до спискуВерсiя для друку