Головна  →  Новини  →  11 грудня 2017

Вечірній Київ: "Комунальники оперативно зреагували на снігопад"

Вечірній Київ: "Комунальники оперативно зреагували на снігопад"

У неділю ввечері столицю "заатакував" снігопад. Комунальники до нього були готові, тож на дороги одразу ж виїхала теніка та вийшли комунальники.

- Було  задіяно 313 одиниць спецтехніки підприємств КК «Київавтодор», у тому числі 78 снігоочисних машин, 106 солерозкидувачів, 48 тракторів зі спеціальним снігоочисним обладнанням тощо, - повідомили у КК «Київавтодор».

Бригади з ручного прибирання продовжують обробляти посипальними матеріалами та прибирати від снігу сходові марші, підходи до наземних та підземних пішохідних переходів, зупинки громадського транспорту та тротуари, які обслуговуються КК «Київавтодор».

Всі підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» забезпечені достатньою кількістю посипальних та паливно-мастильних матеріалів і готові до роботи у цілодобовому режимі.

Цікаво, що таку масову роботу кияни оцінили - у соціальних мережах одразу ж почали жартувати, що не встигли навіть написати гнівні пости у Фейсбуці, що мовляв, дороги не чистять, як техніка уже була на тих самих дорогах. При тому, у всіх районах! 

Проте, розслаблятися комунальникам рано. Так сьогодні вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Враховуючи погодні умови, Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендує дотримуватись порад у разі виникнення ожеледиці на автошляхах і пішохідних зонах міста.

Поради водіям:

  • дотримуйтесь швидкісного режиму, дистанції, відмовляйтеся від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть привести до аварійних ситуацій;
  • при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;
  • не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;
  • за погіршення погодних умов із інтенсивним випаданням снігу та ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

Поради пішоходам:

  • ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, ступайте на всю підошву;
  • не тримайте руки в кишенях – це збільшує ризик не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів і струсів мозку;
  • при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю спробуйте швидко присісти – це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;
  • якщо падіння не уникнути, напружте м’язи, згрупуйтесь, а доторкнувшись до землі спробуйте перекотитись (удар, спрямований на вас, зменшить силу);
  • будьте уважні на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати;
  • коли перебігаєте дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів;
  • обходьте металеві кришки люків – зазвичай вони вкриті льодом.

Управління з питань надзвичайних ситуацій просить киян бути обережними під час пересування містом із метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій.

Пряме посилання на статтю: https://vechirniykiev.com.ua/news/komunal-nyky-operatyvno-zreahuvaly-na-snihopad-foto

Перейти до спискуВерсiя для друку