Головна  →  Новини  →  10 січня 2018

З 2015 року суттєво зросла кількість відремонтованих доріг столиці, зокрема лише упродовж 2017 року в рамках реконструкції, капітального та поточного (середнього) ремонту вулиць і доріг, а також ремонту внутрішньоквартальних проїздів та прибудинкових територій було відремонтовано 301,4 км покриття

Проте, на жаль, ще залишається багато вулиць Києва, які 30-40 років не бачили капітального або поточного (середнього) ремонту суцільним покриттям і на яких під час зимових перепадів температур утворюються руйнування.

Наразі підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» в усіх районах столиці проводять роботи з ліквідації таких руйнувань, у тому числі за допомогою компактних мобільних установок – рециклерів.

Зазначимо, що в останні роки в Україні все більш актуальними стають тенденції збільшення екологічності та економічності промислових робіт, які давно вже домінують в європейських країнах. З 2015 року нові підходи та технології застосовують і підприємства комунальної корпорації «Київавтодор», використовуючи рециклери асфальтобетону при проведенні робіт з ремонту асфальтобетонного покриття. Гарячі рециклери розраховані на ремонт невеликих площ, а їх використання надає можливість виконувати ремонт асфальтобетонного покриття при низьких температурах, оскільки суміш не охолоджується під час її доставки до місця виконання робіт.

Головною перевагою мобільних установок для рециклінгу асфальту є те, що вони здатні перетворювати старий асфальт в нову асфальтобетонну суміш безпосередньо на місці ремонту дорожнього покриття, що істотно знижує витрати, пов’язані з вивезенням старого асфальту на утилізацію, закупівлю нової партії асфальтобетонної суміші і доставкою її на місце виконання робіт. Після процесу переробки виходить якісна асфальтобетонна суміш, готова до укладання.

Також до переваг рециклерів можна віднести мобільність і простоту транспортування, універсальність в поєднанні зі значною економією часу, а головне – грошових коштів, оскільки тонна регенерованої асфальтобетонної суміші коштує в рази дешевше, ніж тонна нової суміші, виготовленої на асфальтобетонному заводі. Ще однією відмінною рисою рециклера для старого асфальту є їх повна відповідність всім сучасним стандартам у сфері дотримання безпеки навколишнього середовища.

Подробицы дивыться в выдео за посиланням: https://www.facebook.com/kievavtodor/videos/829373313912217/

Перейти до спискуВерсiя для друку