Головна  →  Новини  →  12 січня 2018

Підвищені пішохідні переходи – це зручно та комфортно для пішоходів, а головне – більш безпечно

З 2016 року за ініціативи мера столиці Віталія Кличка комунальна корпорація «Київавтодор» реалізує програму з влаштування підвищених пішохідних переходів. На сьогодні таких переходів у столиці вже майже 60.

Підвищені переходи виконують подвійну функцію – це не тільки «лежачий поліцейський», який змушує водіїв знижувати перед ними швидкість, а ще й зручність для пішоходів, зокрема для людей з обмеженими фізичними можливостями та родин з дитячими візками. Тобто йдеться і про безпеку, і про комфорт.

Зазначимо, що влаштування підвищених пішохідних переходів далеко не єдина інновація, яка за останні два роки була втілена Київавтодором задля підвищення безпеки руху у столиці.

Також на мінімізацію можливих наслідків ДТП та безпеку усіх учасників дорожнього руху спрямовані і інші новації київських дорожників - влаштування пішохідних переходів на бруківці, оснащення штучних споруд високоінтенсивною світлоповертальною плівкою, що позначає дорожню розмітку 2.1, обладнання інноваційними світлоповертальними елементами аварійно-небезпечних ділянок вулично-дорожньої мережі тощо.

Більше подробиць дивіться в відео за посиланням: https://www.facebook.com/saferoadsua/videos/550895481934244/

Перейти до спискуВерсiя для друку