КМДА Київська міська державна адміністрація


19 січня 2018

ПОДРОБНОСТИ: Комунальники Києва готуються до потужного снігопаду

ПОДРОБНОСТИ: Комунальники Києва готуються до потужного снігопаду

У столиці ситуація поки що не критична. Але надвечір - снігопад посилиться. Про негоду - синоптики попереджали заздалегідь, тож усі служби готуються працювати в посиленому режимі. Репортаж Анастасії Старовойт. 

З ранку на в'їздах до Києва - кілометрові черги фур. Вантажівкам у межі міста - зась - у всіх основних напрямках.

"Трое суток почти из Германии. Пока границу прошел, то се. Теперь тут в Киеве не пускают. - Сколько стоите уже? - Минут 40 пока. - Что обещают? - После обеда может быть - говорят. Вот так. Больше ничего. Конкретно - ничего не сказали. Пока подожду еще. Не знаю, что там дальше будет", - говорить Юрій, водій вантажівки.

Рух машин контролюють правоохоронці. Водіям легкових автомобілів радять користуватися громадським транспортом, фури - зупиняють.

"Є якась інформація про те, скільки будуть стояти? Пустять до вечора, не пустять? Точної інформації немає, поки що немає. Я думаю, якщо погодні умови будуть сприятливі, то частково, я думаю, будуть відновлюватися. Частинами, частинами будуть направляти транспорт", - говорить Анатолій Ситник, старший лейтенант поліції.

Якщо погодні умови таки погіршаться - вантажівки й далі стоятимуть. А для водіїв працюватимуть пункти обігріву.

Інформацію щодо їхнього розташування можна знайти на офіційній сторінці управління з питань надзвичайних ситуацій у Фейсбуці або ж на офіційному сайті.

Від учора пункти готові цілодобово приймати людей.

"Пункт установлен естественно для обігріву людей, на даном этапе люди еще не подходили, не обогревались, сейчас 0 человек. Сколько будем здесь стоять, зависит от погодных условий и как дальше оно будет",  -говорить Ілля Голубєв, лейтенант, начальник караулу, старший черговий пункту обігріву.

Погодні умови поки що не вплинули на роботу аеропортів "Бориспіль" і "Київ". У самому ж місті на снігові замети та ускладнення руху транспорту кияни не скаржаться.

"Чистят. Хорошо все, нормально, проехать можно машинами", - говорить Денис, житель Києва.

Аби уникнути транспортного колапсу в разі заметілей - дорожні служби підготувалися заздалегідь.

"Якщо брати снігопад минулого разу, то це було 600 одиниць плюс у нас укладено договорів на залучення 159 одиниць техніки сторонніх організацій приватних на випадок надзвичайної ситуації", - говорить Олександр Густєлєв, генеральний директор КК "Київавтодор".

За прогнозами синотиків - потужний снігопад у столиці слід очікувати вже надвечір. Сніговий покрив може сягнути сорока сантиметрів.

Пряме посилання на статтю: http://podrobnosti.ua/2221281-komunalniki-kiva-gotujutsja-do-potuzhnogo-sngopadu.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.