Головна  →  Новини  →  7 лютого 2018

Інтерфакс-Україна: Мінінфраструктури не бачить можливості передати Дарницький міст на баланс Києву до завершення добудови

Інтерфакс-Україна: Мінінфраструктури не бачить можливості передати Дарницький міст на баланс Києву до завершення добудови

Міністерство інфраструктури України вважає можливим передання на баланс Києва залізнично-автомобільного мосту через Дніпро в столиці тільки після його добудови.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, ця тема обговорювалася на нараді щодо подальшого фінансування, будівництва та передання автомобільної складової зазначеного мосту 6 лютого під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка.

У нараді взяли участь представники Міністерства інфраструктури, "Укрзалізниці", Київської міської державної адміністрації (КМДА), КК "Київавтодор", КП "Київавтошляхміст", інституту "Київдіпротранс".

Як зазначив Ю.Лавренюк, наразі міст перебуває на балансі "Укрзалізниці" з рівнем будівельної готовності 82,4%.

"Передання об'єкта виключається через незавершеність комплексу споруд. Ми маємо в найкоротші терміни добудувати незавершені складові споруди комплексу та передати автомобільну складову мостового переходу на баланс КМДА. Залізнична складова залишиться на балансі "Укрзалізниці", - зазначив він.

За підсумками наради розроблено поетапну "дорожню карту" вирішення цього питання.

Робоча група вирішила розділити участь серед сторін. Згідно з розробленим планом дій, відведення земельних ділянок під будівництво покладається на "Укрзалізницю" і КМДА; коригування проектно-кошторисної документації, експертиза та її затвердження - на "Укрзалізницю"; розрахунок витрат, визначення пайової участі у фінансуванні - на "Укрзалізницю"; відновлення побудованої частини мосту - на КМДА; завершення будівництва лівобережної автомобільної розв'язки (з'їзду на Дніпровську набережну) - на "Укрзалізницю"; введення в експлуатацію та передання автомобільної складової у сфері управління КМДА - на "Укрзалізниця" і КМДА.

"Уже через півтора-два роки залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро в Києві має бути добудований і переданий на баланс Київської міської адміністрації", - резюмував Ю.Лавренюк.

Як повідомлялося, в січні 2018 року київський міський голова Віталій Кличко повідомив про переговори влади Києва з Мінінфраструктури щодо передання на баланс міста Дарницького залізнично-автомобільного моста (так званий "міст Кірпи") з метою його подальшої добудови.

"Наразі обговорюємо з міністром інфраструктури, щоб нам на баланс віддали Дарницький "міст Кірпи", який необхідно добудувати і який стоїть уже близько 10 років недобудований", - повідомив він.

Пряме посилання на статтю: http://ua.interfax.com.ua/news/general/483122.html#.WnrPar01dfY.facebook

Перейти до спискуВерсiя для друку