Головна  →  Новини  →  17 квітня 2018

Вечірній Київ: "Київавтодор: неякісний ремонт вулиць підрядники переробляють за свій кошт"

Вечірній Київ: "Київавтодор: неякісний ремонт вулиць підрядники переробляють за свій кошт"

«Київавтодор» зберігає минулорічний темп ремонту столичних доріг, і на сьогоднішній день вже на 10 об’єктах реконструкції та капітального ремонту ведуться активні роботи. Про це заявив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв у інтерв’ю телеканалу «112 Україна» повідомляє пресс-служба КМДА.

Аби встигнути відремонтувати максимальну кількість об’єктів, дорожньо-будівельний сезон був розпочатий ще на початку березня, - уточнив Олександр Густєлєв. - І широкий спектр підготовчих робіт (як заміна інженерних мереж, встановлення опор освітлення, розбирання старих елементів споруд, демонтаж бортового каменю, фрезерування та інші) проводилися ще до настання теплої погоди, – зазначив очільник «Київавтодору». – Завдяки тому, що ми не чекаємо на літо і завчасно проводимо ці необхідні підготовчі роботи, ми розширюємо дорожньо-будівельний сезон і загалом упродовж року зможемо відремонтувати більше об’єктів.

Він додав, що на сьогоднішній день комунальна корпорація «Київавтодор» використовує у своїй роботі всі досягнення, які є на озброєнні європейських колег. Якщо говорити про матеріали, то це покращені види асфальтобетону – полімерасфальтобетон і щебенево-мастиковий асфальтобетон, при ремонті шляхопроводів – гідроізоляцію типу англійської «Eliminator» та деформаційні шви за німецькою технологією «Mayer». Це дозволяє підвищити якість робіт і забезпечити належний термін експлуатації об’єктів після капітального ремонту.

Інша важлива річ – контроль за ремонтними роботами на всіх етапах його виконання та гарантійні зобов’язання, які мають підрядні організації.

-Із 2015 року введено обов’язкові гарантійні зобов’язання для всіх підрядних організацій, які залучаються корпорацією до ремонту об’єктів дорожньої інфраструктури. На об’єкти капітального ремонту гарантія складає 5 років. І на сьогоднішній день підрядними організаціями вже проведено безкоштовний гарантійний ремонт вулично-дорожньої мережі столиці на суму 34 млн грн. Такі роботи були виконані на проспектах Миколи Бажана, Броварському, Правди, вулицях Амурській, Тимошенка, Овруцькій, Вишгородській, Народній та інших, – зазначив генеральний директор комунальної корпорації.

Також Олександр Густєлєв нагадав, що у 2017 році КК «Київавтодор» для незалежного моніторингу якості виконання робіт підписала меморандум про співробітництво з міжнародною незалежною організацією – Національним Секретаріатом Ініціативи CoST.

Пряме посилання на статтю: https://vechirniykiev.com.ua/news/kyivavtodor-neyakisnyy-remont-vulyts-pidryadnyky-masovo-pereroblyayut-za-sviy-kosht

Перейти до спискуВерсiя для друку