КМДА Київська міська державна адміністрація


29 травня 2018

На вул. Труханівській облаштовано напрямний острівець

На вул. Труханівській облаштовано напрямний острівець

Добре знайоме перехрестя на Трухановому острові отримало підвищений напрямний острівець. Його влаштування було викликано в першу чергу необхідністю підвищення безпеки руху для всіх його учасників. З цією ж метою на острівці автодорівці встановили додаткові ствітлоповертальні елементи.

Слід зазначити, що встановлені світлоповертальні елементи (ВРД) виготовлені Інститутом проблем реєстрації інформації (ІПРІ) НАН України – переможцем конкурсу науково-технічних проектів НАН України в 2017 році.

З метою підвищення безпеки дорожнього руху комунальна корпорація «Київавтодор» підтримала проект «Розробка та впровадження високоефективних кругових світлоповертальних елементів для автомагістралей та транспортних мереж м. Києва», запропонований Інститутом проблем реєстрації інформації (ІПРІ) НАН України, та погодилась здійснити дослідну експлуатацію виготовлених зразків світлоповертальних елементів.

Наразі триває процедура отримання патенту на корисну модель на такі світлоповертальні елементи, а у подальшому ініціюватимуться відповідні зміни до нормативних документів щодо широкого їх застосування.

Комунальна корпорація «Київавтодор» дякує Інституту проблем реєстрації інформації (ІПРІ) НАН України за безоплатно надані зразки світлоповертальних елементів та сподівається на подальшу плідну співпрацю щодо поліпшення безпеки дорожнього руху в столиці.

Подробиці в фотоальбомі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.