Головна  →  Новини  →  8 серпня 2018

Вечірній Київ: "Хіти сезону від Київавтодору: стовпчики і тактильна плитка на вулицяхо"

Вечірній Київ: "Хіти сезону від Київавтодору: стовпчики і тактильна плитка на вулицяхо"

Майже 2 тис. обмежувальних стовпчиків вже встановлено комунальною корпорацією «Київавтодор» на вулично-дорожній мережі Києва. І процес їх масового встановлення триває. Про це повідомляє прес-служба «Київавтодору». Обмежувальні стовпчики є одним із засобів чітко розмежувати проїжджу частину та пішохідну зону. Ще одна нова тенденція – укладання тактильної плитки для полегшення пересування людей з вадами зору. Наразі влаштування такої плитки є обов’язковою вимогою для всіх вулично-дорожніх об’єктів реконструкції та капітального ремонту, замовником яких виступає комунальна корпорація «Київавтодор».

На сьогоднішній день «Київавтодором» встановлено вже майже 2 тис. таких стовпчиків, зокрема на вул. Васильківській - 216 од., просп. Оболонському - 139 од., бульв. Дружби Народів – 346 од., вул. Шовковичній – 205 од., просп. Броварському – 92 од., просп. Повітрофлотському – 121 од. та інших.

Роботи зі встановлення обмежувальних стовпчиків продовжуватимуться і надалі тому, що кількість автотранспорту у столиці постійно зростає, і зручність пересування власним авто не повинна досягатись за рахунок пішоходів та їхньої безпеки. Важливо, щоб кожний учасник дорожнього руху – і водій, і пішохід - мав свій власний простір. А парковка на тротуарах – це велика проблема, особливо в центральній частині міста, яку потрібно вирішити. Завдяки встановленню стовпчиків вдасться значно поліпшити безпеку руху пішоходів, збільшити пропускну спроможність тротуарів, а також забезпечити їх безперешкодне літнє і зимове утримання, розчистку від снігу.

Пряме посилання на статтю: https://vechirniykiev.com.ua/news/khity-sezonu-vid-kyivavtodoru-stovpchyky-i-taktyl-na-plytka-na-vulytsyakh

Перейти до спискуВерсiя для друку