Головна  →  Новини  →  27 серпня 2018

Генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв: Поряд з ремонтом великих магістралей новий рівень комфорту та безпеки отримують старовинні затишні вулички Києва

Генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв: Поряд з ремонтом великих магістралей новий рівень комфорту та безпеки отримують старовинні затишні вулички Києва

Ремонт вулиць Леонтовича та Ярославів Вал у цьому сенсі – яскравий тому приклад.

Сьогодні після 3-х тижнів ремонтних робіт мер столиці Віталій Кличко відкрив рух транспорту по оновленій, капітально відремонтованій вул. Леонтовича. За цей невеликий проміжок часу вулиця, по якій щодня крокують як мешканці Києва, так і численні вітчизняні та іноземні туристи, адже прилягає вона до однієї з головних культурних пам’яток столиці – Володимирського собору, кардинально змінила своє обличчя.

«Після ремонту на вул. Леонтовича комфортно та безпечно відчуватимуть себе всі учасники дорожнього руху: і водії, які їздитимуть новим якісним дорожнім покриттям, влаштованим з полімерасфальтобетону, і пішоходи, які користуватимуться відремонтованими тротуарами і безпечними пішохідними переходами, і велосипедисти, для яких влаштована велосмуга, - зазначив очільник КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв. - Окрема увага під час ремонту була приділена створенню належних умов для людей з обмеженими можливостями. Так, на впорядкованій зоні для паркування автомобільного транспорту передбачені місця для паркування людей з обмеженими можливостями, а для безпеки пересування людей з вадами зору на підходах до всіх пішохідних переходів влаштовано тактильну плитку».

За словами Олександра Густєлєва, одне з головних нововведень капітального ремонту вулиці Леонтовича - це розширення тротуару до рівня смуги для паркування, завдяки чому пішохода, який переходить вулицю, краще видно і його не закривають припарковані автомобілі. Крім того, завдяки звуженню на перехресті проїжджої частини знижується швидкість автомобілів, а також водії не зможуть паркуватися прямо на перехресті.

Зазначимо, що в рамках капітального ремонту на вулиці Леонтовича також встановлено нові опори зовнішнього освітлення з сучасними енергозберігаючими LED – світильниками, влаштовано декоративне штучне освітлення, встановлено антипаркувальні стовпчики, нові дорожні знаки тощо.

В той же час, позитивні зімни торкнулися далеко не тільки вул. Леонтовича. Новим дорожнім покриттям на площі майже 11 тис. кв. м, відремонтованими оглядовими колодязями, тротуарами на площі 5300 кв. м., дорожньою розміткою з використанням холодного двокомпонентного пластику, тактильною плиткою на підходах до пішохідних переходів, антипаркувальними стовпчиками, які запобігають хаотичному паркуванню, – цим всім на сьогоднішній день може похизуватися і інша старовинна вуличка Шевченківського району - Ярославів Вал.

«На сьогоднішній день автодорівці не зменшують обертів і активно продовжують ремонтні роботи на численних об’єктах реконструкції, капітального та поточного ремонтів. Тривають роботи на вулицях Алматинській, Академіка Заболотного, Сім’ї Кульженків, просп. Академіка Палладіна, бульв. Вацлава Гавела, транспортній розв’язці на перетині просп. Леся Курбаса та вулиць Гната Юри і Володимира Покотила, шляхопроводі на перетині просп. Леся Курбаса та бульв. Вацлава Гавела та інших об’єктах», - наголосив генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Подробиці в фотоальбомі.

Перейти до спискуВерсiя для друку