КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2018

Лише позавчора вул. Леонтовича була відкрита після капітального ремонту

Лише позавчора вул. Леонтовича була відкрита після капітального ремонту

Нове дорожнє покриття, тротуари, тактильна плитка для людей з вадами зору, місця для паркування інвалідів, велосмуга, сучасне освітлення та озеленення - вулиця повністю відповідає європейським стандартам і вимогам.

Надаючи вулицям такого вигляду, автодорівці та міська влада в цілому сподіваються, що кияни також ставитимуться до дорожньої інфраструктури по-європейські.

Проте, на жаль, сьогодні зранку вулиця Леонтовича вже мала дещо інший вигляд – новий тротуар з ФЕМів та велосмуга були зіпсовані псевдорекламою.

Важко сказати, чому саме так людина вирішила вчинити. Чому не подумала про те, що ця вулиця ремонтувалася на гроші кожного з нас - свідомого платника податків, що за ремонтними роботами стоїть важка цілодобова праця дорожників, без вихідних та святкових днів, що, зрозуміло, ці надписи будуть видалені і багато-багото іншого «чому».

Є і інше питання. Цією вулицею крокує і вдень, і вночі багато людей. І це майже неможливо, щоб ніхто – ані пішоходи, ані мешканці прилеглих будинків - не бачили, як на покриття наносили цю псевдорекламу. І це ще більш прикро, адже, на жаль, не кожний з нас розуміє, що починати треба з себе, що «хата кожного не повинна бути з краю», що закривати очі, коли хтось виконує противоправні дії, які шкодять більшості, є також тихим мовчазним злочином.

Звісно, КП ШЕУ «Шевченківського району» комунальної корпорації «Київавтодор» як балансоутримувач вулиці звернулося с заявою щодо пошкодження дорожнього покриття до Головного управління Національної поліції України в місті Києві. Сподіваємося, що правоохоронцям вдасться встановити особи, які причасні до злочину.

Комунальна корпорація «Київатводор» звертається до всіх киян та гостей міста Києва не бути байдужими і не закривати очі, коли несвідомі громадяни псують або знищують елементи дорожньої інфраструктури, та обов’язково повідомляти про такі випадки поліцію або диспетчерську службу КК «Київавтодор» за телефоном: 284-74-19 (цілодобово).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.